EVENIMENTE

În această secţiune vor fi postate periodic anunţuri cu privire la evenimente relevante din domeniul PSO: conferinţe, traininguri, cursuri de formare şi perfecţionare, proiecte de cercetare etc.

Pentru a fi la curent cu aceste informaţii puteţi să vă înscrieţi în newsletter-ul site-ului.

Conferinţa European Academy of Occupational Health Psychology, Atena, 11-13 aprilie 2016

European Academy of Occupational Health Psychology vă invită la Atena, capitala istorică a Europei şi unul dintre cele mai vechi oraşe din lume cu o istorie de 3400 de ani, să participaţi la cea de 12-a ediţie a conferinţei organizate de European Academy of Occupational Health Psychology. Evenimentul se va desfăşura pe durata a trei zile, între 11-13 Aprilie 2016, la Royal Olympic Hotel.

Tema conferinţei: Psihologia Sănătăţii Ocupaţionale în vremuri de schimbare: Societatea şi locul de muncă.

Invitaţi speciali : Dr. Joan Benach, Profesor Christina Maslach şi Profesor Karina Nielsen.

Mai multe detalii la: Conferinţa European Academy of Occupational Health Psychology 2016

APIO vă invită la Cursul de formare profesională continuă online INTRODUCERE ÎN DIAGNOZA ORGANIZAȚIONALĂ

Asociația de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO) vă invită la cursul de formare profesională continuă online INTRODUCERE ÎN DIAGNOZA ORGANIZAȚIONALĂ (disponibil din 2014).

Eligibilitate: cursul se adresează absolvenților (absolvire în curs/definitivată) de științe socio-umane (psihologie, psihopedagogie, sociologie, asistență socială) cu specialitatea profesională în psihologie industrial/organizațională, indiferent de nivelul de practica, de preferință cu studii de masterat.

Creditare COPSI: da, 80 de credite în specialitatea psihologie industrial/organizațională.

Numar module:11 module online (aprox. 150 ore).

Titularul formării și formatori: Conf. Univ. Dr. Dragoș Iliescu, Dr. Lavinia Țânculescu.

Formatul cursului: blended learning (online și întâlniri tutoriale)

Numar module:11 module online (aprox. 150 ore).

Programă module:

– Introducere, definiție și câteva precizari principiale privind diagnoza organizațională

– Cadre și modele de diagnoză

– Organizațiile ca sisteme deschise

– Organizațiile ca arene politice

– Satisfacția cu munca

– Caracteristicile slujbei

– Stresul ocupațional

– Implicarea în muncă

– Comportamentul civic în organizație

– Comportamente contraproductive în organizație

– Valorile la locul de muncă

– Evaluarea finală

Mai multe detalii pe:

http://www.apio.ro/meniu/Proiecte/Curs%20APIO%20Introducere%20in%20diagnoza%20organizationala.html

Psihologie Pozitivă şi intervenţii organizaţionale validate ştiinţific – Conferinţa APIO, Iaşi, 22-24 mai 2014

ASOCIAȚIA DE PSIHOLOGIE INDUSTRIALĂ ȘI ORGANIZAȚIONALĂ

Are plăcerea de a vă invita la cea de-a XIV-a Ediție a Conferinței Naționale de Psihologie Industrială și Organizațională “Horia D. Pitariu”, care va avea loc la Iași, în perioada 22-24 mai 2014.

Ediția a XIV-a a Conferinței APIO propune ca nucleu central al dezbaterii științifice o temă care interesează deopotrivă practicienii și cercetătorii interesați de psihologia aplicată în domeniul resurselor umane: practica organizațională bazată pe dovezi empirice. Pornind de la procedurile și metodologiile de evaluare în domeniul organizațional, continuând cu cele de analiză a datelor și fundamentare a deciziilor și finalizând cu intervențiile vizând schimbarea organizațională, vă invităm să analizăm împreună validitatea științifică a acestor demersuri, măsura în care ele se bazează pe dovezi empirice solide, probând eficiența lor în practica organizațională.

Continuând tradiţia Conferințelor APIO, oferim practicienilor și viitorilor practicieni o serie de workshop-uri de formare a competențelor profesionale relevante pentru domeniul psihologiei resurselor umane. De asemenea, şi în acest an continuăm seria de prezentări state-of-the-art în România, ca oportunitate de a cunoaște activitatea de cercetare științifică a unor experți români și de a fixa informațiile cheie referitoare la o anumită temă de cercetare în domeniul organizațional.

Partenerul principal al acestei ediții a Conferinței APIO este Departamentul de Psihologie al Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității  ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Detalii pe: http://www.apio.ro/conferinta/

Vă așteptăm cu drag.

Președintele Comitetului de Organizare

Prof. univ. dr. Ticu CONSTANTIN

Președintele APIO

Conf. univ. dr. Dragoș ILIESCU

Apel pentru Publicare Articole 2014 – Revista Psihologia Resurselor Umane

Dragi colegi,

Asociaţia de Psihologie Industrială şi Organizaţională din România (APIO) vă invită să propuneţi un manuscris pentru a fi luat în considerare spre publicare în publicaţia oficială, Revista Psihologia Resurselor Umane (PRU).

Revista este dedicată publicării de articole originale, în mod special cercetări empirice din domeniul Psihologiei Industriale şi Organizaţionale şi din domenii conexe.
Revista Psihologia Resurselor Umane publică articole submise în limba egleză, franceză şi română care îndeplinesc condiţiile de rigurozitate metodologică şi teoretică din domeniu. PRU (ISSN: 1583-73 7) foloseşte pentru recenzia articolelor, metoda double blind, şi apare bianual.

Cu scopul de a asigura o vizibilitate internaţională, PRU este indexată în următoarele baze de date: PsychINFO, EBSCO, SCIPIO, Société Française de Psychologie, DOAJ and Copernicus.
În momentul de faţă, PRU solicită contribuţii  pentru viitoarele ediţii. Vă rugăm să trimiteţi articolele la adresa revista@apio.ro, până la data de 27.02.2014.  În cazul în care propunerile sunt acceptate, vor fi supuse procesului de evaluare (peer-review) şi vor fi publicate în ediţia de primăvară, la sfârşitul lunii aprilie.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm vizitaţi pagina web a revistei (http://www.apio.ro/pru/index.html), sau contactaţi-ne la urmatoarea adresa de e-mail: revista@apio.ro , pentru Principii Directoare pentru Submitere şi Publicare.
Aşteptăm cu nerăbdare propunerile dumneavoastră.

Redactor-sef
Conf. univ. dr. Delia Vîrga
Departamentul de Psihologie
Universitatea de Vest din Timişoara
www.psihologietm.ro

Conferinţa Naţională de Psihologie Industrială şi Organizaţională “Horia D. Pitariu” – Timișoara (RO), 2012

ASOCIAŢIA DE PSIHOLOGIE INDUSTRIALĂ ȘI ORGANIZAȚIONALĂ (APIO) are plăcerea de a vă invita să participați la cea de-a XII-a Ediție a Conferinței Naționale de Psihologie Industrială și Organizațională “Horia D. Pitariu”, care va avea loc la Timișoara în perioada 26-28 Aprilie 2012.

Important! Termenul de înregistrare a rezumatelor pentru lucrări (max. 350 de cuvinte) sau workshopuri este de 9 martie 2012, pe site-ul www.apio.ro, secţiunea Conferinţa APIO 2012.

Ediţia a XII-a a Conferinţei APIO are ca temă “Psihologia Sănătății Ocupaționale – o provocare pentru organizații”. Pentru a marca acest fapt, avem ca invitat special al conferinţei noastre pe dl. Prof. Univ. Dr. Wilmar Schaufeli, de la Universitatea Utrecht din Olanda ce va susține o prelegere cu tema “Implicarea în muncă – un concept cheie pentru Psihologia Sănătății Ocupaționale?”. Din sfera practică, o avem ca invitat special pe dna psiholog Mihaela Andronic ce deține funcția de Senior Global Director – Talent Development la Alcatel-Lucent.

De asemenea, prin aderarea la conceptul de “dezvoltare continuă”, anul acesta continuăm secţiunea prezentărilor state-of-the-art în România, lansate la ediția anterioară a acestei conferinţe. În cadrul conferinței se va organiza o întâlnire tematică a practicienilor din domeniul psihologiei muncii și organizațională.

Conferința va fi acreditată de către Colegiul Psihologilor din România. Partenerul principal al acestei ediţii a Conferinţei APIO este Departamentul de Psihologie al Facultății de Psihologie și Sociologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Pentru orice întrebari legate de înscrierea la conferință vă rugăm să adresați un e-mail asistentului tehnic la adresa: conferinta@apio.ro

Președinte Comitet de Organizare

Conf. univ. dr. Delia Vîrgă

Președinte APIO

Conf. univ. dr. Dragoș Iliescu

OHP International Workshop – Timișoara (RO), 2011

[Workshop in limba engleză.]

On the 15-17th of December 2011, the Psychology Department of West University of Timisoara (RO), organizes the international workshop in the Occupational Health Psychology field, Psycho-Social Health in Organizations: Research and Interventions.

Invited lecturers: Dr. Eva Cifre Gallego, Dr.Wilmar Schaufeli, Dr. Hans De Witte, Dr.Dragos Iliescu, Dr. Florin Alin Sava, Dr. Corina Ilin, Dr. Irina Macsinga, Dr. Delia Virga, Dr. Coralia Sulea.

[This work was supported by CNCS -UEFISCDI, project number PNII – IDEI/ WE-2011-054]

For details, we invite you to access the following link:

OHP International Workshop

or to see the presentation outline at the link below.

OHP workshop-presentations-outline.pdf