CE ESTE PROIECTUL OHPEdu?
OHPEdu este un portal educaţional a cărui misiune este de a modela evoluția opiniei publice în legătură cu principalele probleme de interes pentru organizaţii. Prin promovarea articolelor academice şi a celor adresate practicienilor în domeniul psihologiei sănătăţii ocupaţionale, proiectul OHPEdu îşi propune să devină o sursă competentă de referinţă online în acest domeniu.

Teme principale:
• comportamente contraproductive în organizaţii
• relații interpersonale negative - maltratare interpersonală la locul de muncă (de ex. psihoteroare/hărţuire, ostracizare, impoliteţe etc.)
• emoțiile la locul de muncă
• starea de bine la locul de muncă (de ex. angajament, burnout)
• nesiguranța la locul de muncă
• interacţiunea loc de muncă-familie
• solicitările şi stresul la locul de muncă
• resurse personale şi profesionale

TERMENI ŞI CONDIŢII

1. Condiţii generale

1.1. Pentru accesarea şi vizitarea OHPEdu este necesar să citiţi şi să acceptaţi în totalitate termenii şi condiţiile prevăzute în acest document.

1.2. Administratorii proiectului OHPEdu îşi rezervă dreptul de a modifica prezentul  regulament. În acest sens recomandăm citirea periodică a regulamentului prin accesarea link-ului TERMENI ŞI CONDIŢII din josul paginii web al OHPEdu.

2. Denumirea termenilor

2.1. Termenul “OHPEdu” din prezentul document se referă la pagina web găzduită la adresele www.ohpedu.ro şi www.mobbing.ro .

2.2. Persoana care accesează OHPEdu este denumită în continuare Vizitator.

3. Drepturile şi Responsabilităţile VIZITATORILOR

3.1. Vizitatorul are acces gratuit, dreptul de a citi informaţiile din cadrul OHPEdu şi să le folosească în scop de informare personală sau profesională.

3.2. Vizitatorul NU VA FOLOSI EXCLUSIV informaţiile din cadrul proiectului OHPEdu pentru a lua măsuri de intervenţie, diagnoză, consultanţă sau altele, la nivel individual, de grup sau organizaţional.

3.3. În cazul în care Vizitatorul doreşte să aplice şi să folosească informaţiile din cadrul proiectului OHPEdu pentru a lua măsuri de intervenţie, diagnoză, consultanţă sau conexe acestora, o va face pe proprie răspundere sau în colaborare cu specialişti (consultanţi, psihologi, medici etc.). cu competenţe în domeniul Psihologiei Sănătăţii Ocupaţionale.

3.4. Vizitatorul are dreptul de a cita din materialele OHPEdu, respectând regulile de citare internaţionale.

3.5. Vizitatorul are dreptul de a folosi materialele OHPEdu în scop personal.

3.6. Pentru alte scopuri decât cel mentionat la punctul 3.5., Vizitatorul are obligaţia să solicite în scris Permisiunea de la autorii respectivelor materiale.

4. Drepturile şi Responsabilităţile OHPEdu

4.1. Administratorul OHPEdu are dreptul DE A ÎNTRERUPE ORICÂND proiectul OHPEdu fără nici o explicaţie.

4.2. OHPEdu NU ÎŞI ASUMĂ RESPONSABILITATEA PENTRU UTILIZAREA INADECVATĂ A INFORMAŢIILOR PREZENTATE PRECUM ŞI PENTRU EVENTUALELE DAUNE DE ORICE FEL REZULTATE DIN INTERPRETAREA ŞI UTILIZAREA INFORMAŢIILOR PREZENTATE ÎN CADRUL PROIECTULUI.

4.3. OHPEdu nu îşi asumă în nici un fel responsabilitatea pentru aspecte şi probleme tehnice sau de altă natură care influenţează calitatea accesării portalului.

5. Politica de confidenţialitate

5.1. OHPEdu se angajează să nu transmită datele Vizitatorilor care s-au înscris la newsletterul OHPEdu către terţi.

6. Acord

6.1. Vizitarea în continuarea a site-ului OHPEdu presupune că acceptaţi în totalitate prevederile din prezentul document, TERMENI ŞI CONDIŢII.

Accesează pagina Articole